Studiebeurs Amerika/Canada

 

In Amerika liggen de kosten van het studeren wat hoger dan in Nederland. Maar met een buitenlandse studiebeurs op zak kan het een aanzienlijk bedrag schelen! Hieronder zie je enkele studiebeurzen waar je voor in aanmerking kunt komen wanneer je gaat studeren in Amerika. We hebben echter nog meer opties voor je, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen over de andere mogelijkheden!


In Amerika werken wij nauw samen met een lokale studiebeursorganisatie. Er werken in totaal meer dan 100 scholen en universiteiten mee aan dit programma, dus er zit altijd een optie voor jou bij! Voor veel van deze scholen is het een vereiste dat je minstens een 6.5 gemiddeld staat en je Engelse kennis gelijk is aan het IELTS niveau van 6.5. Wanneer je niet zeker weet hoe jouw niveau Engels is, kun je ook bij ons terecht voor verschillende Engelse taalcursussen!


Wanneer je wilt weten of hier een goede studiebeurs optie voor jou bijzit, kun je contact met ons opnemen om een persoonlijke afspraak te maken. We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheden in Amerika en of jij voldoet aan de toelatingseisen. Wij sturen deze aanmelding dan op naar onze partner in Amerika en bekijken samen of er een goede beurs is voor jou! Binnen enkele weken krijg je dan de verschillende beursmogelijkheden te zien, met verschillende universiteiten op verschillende locaties. Hier kun jij dan een keuze uit maken.

 

Met dit beursprogramma heb je dus het voordeel dat er speciaal voor jou beursopties worden gezocht, op locaties en universiteiten die aansluiten op jouw wensen. Bij dit programma geldt er een eigen bijdrage van 3000 USD, deze krijg je terug wanneer je geen beursaanbieding krijgt.
Bij dit lokale studiebeursprogramma is het zo dat je de keuze krijgt uit meer dan 100 universiteiten, het is dus het verstandigst om je nog niet te focussen op één locatie waar je naartoe wilt, maar om af te wachten op welke plaatsen jij het meest kans maakt op een beurs.


Wanneer je al weet voor welke locatie je wilt gaan kun je hieronder kijken naar studiebeurzen voor vaste onderwijsinstellingen. Dit zijn ze niet allemaal, dus neem voor alle mogelijkheden vooral contact met ons op! 

 

 
Chicago Scholarship

In Chicago, Amerika, kun je in verschillende richtingen een bachelor- of masteropleiding volgen aan de Concordia University. De keuzes zijn o.a. sociale wetenschappen, communicatie, geologie, medische wetenschappen, natuurwetenschap, wiskunde, informatica, talen, filologie, kunst, geesteswetenschappen en bedrijfskunde.

De hoogte van de beurs is afhankelijk van je gemiddelde cijfer. Wanneer je gemiddelde cijfer tussen de 6.5 en 7 ligt krijg je 10% van de studiekosten als beurs. Een gemiddelde tussen de 7 en 7.5 levert je 15% van de studiekosten op en tussen de 7.5 en 7.8 zo'n 20% van de studiekosten. Wanneer je gemiddelde 7.8 of hoger is dan krijg je tot wel 25% van je collegegeld bekostigd. Deze beurs geldt voor de gehele lengte van de studie die je gaat volgen. Vraag deze beurs minimaal 2 maanden voor de start van de studie aan.

Wij kunnen je daar natuurlijk ook mee helpen! Neem contact op met Study-Globe, wij kunnen je helpen met het aanmelden voor de studie en het aanvragen van de beurs.  

 

 
Seattle Scholarship

Wanneer je ervoor kiest om een studie te volgen aan Seattle Central College kun je kans maken op een fijne studiebeurs. Op deze universiteit heb je verschillende opleidingen die je kunt volgen: bedrijfskunde, beheerswetenschappen, sociale wetenschappen, communicatie, geologie, wiskunde, informatica, lerarenopleiding en verschillende technische opleidingen.

Het verkrijgen van deze studiebeurs is heel eenvoudig! Als student moet je natuurlijk gemotiveerd zijn om in het buitenland te studeren en om te willen investeren in je toekomst. Vaak moet je daarom een motivatiebrief sturen bij de aanvraag van een buitenlandse studiebeurs (hier helpen wij je natuurlijk graag mee!). Daarnaast moet je voor deze Seattle studiebeurs een cijfergemiddelde hebben van 6.5. Wanneer jij in aanmerking komt voor deze beurs krijg je eenmalig 1000 USD 'korting' op je collegegeld. Dat is natuurlijk mooi meegenomen! Vraag deze studiebeurs minimaal twee maanden voor aanvang van de studie aan.

Hulp nodig bij het aanmelden voor deze studie en bij het aanvragen van de studiebeurs die je wilt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!