Bas in Barcelona

Het gaat tot nu toe goed, even wennen allemaal maar dat komt allemaal wel goed.

 

Barcelona is zeker mooi, de eerste dagen veel rondgelopen, beetje de stad verkend. Ziet er allemaal goed uit en met Engels en handgebaren is eigenlijk alles wel te regelen, op enkele Catalanen na doet ook iedereen wel z´n best om je te helpen.

 

Het Melon district Marina ziet er erg netjes uit. Alles is ook zeer goed geregeld (tot de internetkabel aan toe), zeker een aanrader als je hier voor een niet al te lange tijd zit (half jaar - jaar). Aan de receptie wordt in principe Engels gesproken en zij kunnen je eigenlijk overal mee helpen. Ik heb zelf een single room met een lekker bed, eigen badkamer en verrassend veel opslagruimte voor zo'n kamer. Het is zo'n 30 - 45 min reizen naar de universiteit (hangt van het tijdstip af). Al met al zeer tevreden over het Melon district.

 

Over de European University kan ik inhoudelijk nog niet heel veel zeggen, eerste indruk is prima en qua niveau zeer goed te doen (zeker als je wiskunde B gedaan hebt :). Wel leuke mensen ontmoet, er lopen vier andere Nederlanders rond zover ik nu weet. Ga voornamelijk om met de Nederlanders, Amerikanen, Australiërs en Fransen.

 

Nog één ding, ik ben drie dagen voor de intro dag hierheen gekomen om wat dingen te regelen en een beetje rond te kijken. Nadeel hiervan is dat merendeel met hun ouders kwamen, zowel van de universiteit als het Melon district. Hierdoor zat ik de eerste dagen wel heel alleen aangezien iedereen uit eten ging met hun ouders. Mijn tip hiervoor dus, kom niet eerder dan nodig. Je hebt niet overdreven veel les dus tijd zat om dingetjes te regelen.

 

Tot nu toe prima naar mijn zin hier!