Linda in Londen

 

In 2013 ben ik naar Engeland verhuisd om daar mijn Master in Business Administration (MBA) aan de University of Lincoln te volgen. Het unieke hiervan was het feit dat er een London campus was, die werd verzorgd door de London School of Business and Finance (een partner van de UoL). Hierdoor kon ik wonen en studeren in London en dat is een aanrader voor iedereen om deze bruisende stad eens te bezoeken, of nog beter: te gaan studeren.

 

Op slechts 10 minuten lopen van de London Eye en de London Bridge heb ik hier anderhalf jaar lang een geweldige tijd gehad. Mijn studiebegeleider Jeroen Bastiaansen heeft voor mij de perfecte combinatie gevonden in de praktische insteek van de London School of Business and Finance en de wetenschappelijke kant verzorgd door de UoL. Op deze master zaten erg veel internationale studenten en hierdoor heb ik een vriendenkring kunnen opbouwen die tot de meeste hoeken van de wereld leiden, en dat is mij minstens zoveel waard als de opgebouwde kennis.

 

In Januari 2015 ben ik afgestudeerd met een distinction op een onderzoek naar de invloed van digitale en technologische disruptie  op corporate reporting in het bedrijfsleven en hoe dit wordt verwacht te veranderen in het komende decennium. Dankzij de uitstekende begeleiding van de universiteit was ik zelfs in staat om dit onderzoek in de praktijk te toetsen langszij de FTSE100, de graadmeter van de Londonse effectenbeurs. De afstudeerceremonie werd op traditionele Engelse wijze gevierd in de Cathedral en het kasteel van Lincoln, een onvergetelijke ervaring dat het harde studeren meer dan goed maakt!!

 

Ruim een maand voor het einde van mijn studie ben ik aangenomen door Pentaho, a Hitachi Data Systems Company. Pentaho is marktleider op het gebied van big data analytics en ik ben erg blij dat ik, mede door mijn afstudeeronderzoek, in big data en technologie, nu kan werken in de markt van big data.

 

Dankzij de goede begeleiding van Study-Globe heb ik de stap naar deze Engelse universiteit kunnen maken. Het was super dat jullie niet alleen bij de aanmelding ondersteunen, maar ook met de keuze en voorbereiding daarvoor. Voor mij hield dat in dat ik ook een taalreis naar Malta gemaakt heb om mezelf voor te bereiden op de IETLS test. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in London, heb nieuwe vrienden gemaakt en erg blij met mijn baan, en dat heb ik zeker voor een deel aan Study-Globe te danken! Bedankt!