Zoek een studie

Master in het buitenland

Een masters in het buitenland is dé manier om jezelf te onderscheiden van anderen op de arbeidsmarkt. Zo'n master staat fantastisch op je cv, omdat het aantoont dat jij bereid bent het maximale uit jezelf te halen. Werkgevers in zowel binnen- als buitenland erkennen dit, wat je kans op een baan vergroot. Daarbij geeft het je meer mogelijkheden bij het zoeken naar een leuke en uitdagende baan.

 

Waarom via ons?

Study-Globe & Informationplanet zijn organisaties die vrijblijvend een helpende hand biedt bij het adviseren over, selecteren en regelen van je studie in het buitenland.

 • Onze studieadviseurs hebben zelf jarenlang in het buitenland gestudeerd en weten dus precies wat zij voor jou moeten regelen.
 • Met een aanbod van meer dan 200 verschillende buitenlandse masteropleidingen kunnen we jou altijd een passende studie aanbieden. Op de site vind je een beperkte selectie van de mogelijkheden. Neem voor deze of andere opties contact met ons op!
 • Bij ons heb je keus uit meer dan 40 landen met daarbinnen ook weer diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan een master in Engeland, Amerika of Australië, maar ook voor een master in Maleisië, Spanje of Italië ben je bij ons aan het juist adres.
 • Vrijblijvend orientatiëgesprek van ongeveer 15 minuten, per Telefoon, Skype of bij ons op kantoor om alvast te kijken naar jouw wensen en om duidelijk te krijgen hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn! Plan hem nu alvast in!

 

Mogelijkheden buitenlandse master
 • Er zijn enorm veel Engelstalige masters, maar ook als je je master in het Spaans, Frans of Duits wilt doen dan kan dat. Waar je natuurlijk wel op moet letten is dat je niveau van deze taal voldoende moet zijn. Twijfel je hierover? Study-Globe geeft je graag advies over hoe we via een taalcursus je taalkennis zo goed en snel mogelijk naar het juiste niveau brengen.
 • Voor een aantal masterstudies zijn er mogelijkheden voor een studiebeurs. Hoewel Study-Globe primair helpt bij de studiekeuze en aanmelding, hebben wij ook veel informatie over beursprogramma's. Daarnaast hebben we voor een aantal opleidingen en landen ook specifieke Study-Globe-studiebeurzen beschikbaar.
 • Je kunt kiezen voor een theoretische of juist praktische master. Een groot voordeel is dat de opleidingen in het buitenland duidelijk aangeven of het om een theoretische of juist praktische master gaat. Over het algemeen is er veel meer keuze in praktische masters.

 

Neem voor meer informatie over jouw master contact op met een van onze studieadviseurs, of plan alvast jouw gratis orientatiëgesprek in met een van onze studie adviseurs!

 

Wat heb je nodig voor een master in het buitenland

Simpelweg een bachelordiploma en kennis van de taal waarin de masteropleiding wordt gegeven (zoals Engels).

  

Voordelen van een master in het buitenland

Een master in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee. Natuurlijk is het een geweldige ervaring, maar dit is niet het enige. Met een buitenlandse master:

 • Heb je geen schakeljaar of prémaster nodig zoals in Nederland. Je begint direct aan het mastertraject.
 • Krijg je kwalitatief zeer goed onderwijs. Study-Globe werkt samen met de beste universiteiten ter wereld, waardoor jouw masterdiploma er altijd bovenuit steekt!
 • Maak je jezelf uniek en heb je een streepje voor op sollicitanten zonder buitenlandse studie-ervaring.
 • Ontwikkel jezelf als persoon, verbreed je horizon en zorg je voor internationale carrièremogelijkheden.
 • Kom je terecht in een omgeving waar een vreemde taal gesproken wordt. Zo kun je deze razendsnel leren.
 • Maak je vrienden voor het leven.