Bereid je voor op je reis met deze tips

Studeren in het buitenland is een ervaring die niemand je af kan nemen. Maar er moet van te voren veel meer gebeuren dan je paspoort uit de kast pakken!

 

Boek een vlucht en een luchthaventransfer

Het is best spannend om te studeren in het buitenland. Laat het spannende avontuur beginnen met een goede reis. Boek niet alleen een vlucht die goedkoop is, kijk ook naar het aantal tussenstops. Een tussenstop hoeft niet vervelend te zijn, maar als je 10 uur lang op een vliegveld moet wachten is dat best pittig. Het is ook handig om van te voren uit te zoeken op welke manier je van de luchthaven naar je bestemming komt. Zo is het handig om via school een transfer te regelen, maar je kunt ook direct het openbaar vervoer uitproberen! Let wel op dat je moet sjouwen met je (veel te zware) koffer.

 

Belangrijke documenten

Zorg dat je van te voren alle belangrijke documenten op orde hebt. Denk aan je paspoort, belangrijkste telefoonnummers, verzekeringsgegevens en betaalpassen. Kopieer al deze documenten en bewaar ze op meerdere plekken. Kijk wel uit dat een online opslagplaats veilig en toegankelijk is.

 

Financiën

Het is handig om van te voren een inschatting te maken met hoeveel geld je gaat uitgeven tijdens de reis. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meer uitgeeft dan dat je verwacht. Als je buiten europa gaat reizen, zet dan je betaalpassen op wereldwijd. Het zou zonde zijn als je op de bestemming bent en niet kan betalen! Het is ook handig om contant geld op zak te hebben, indien je ergens alleen maar contant kan betalen.

 

Sparen voor je reis

In het buitenland studeren mag nog wel iets kosten. Tenzij je een geldboom in de tuin hebt staan, moet je sparen om alles te kunnen betalen. Probeer voor je reis zoveel mogelijk te sparen als je in de gelegenheid bent om meer te kunnen werken. Een eenvoudige manier om je online in te schrijven bij een uitzendbureau. Bij een uitzendbureau kan je meestal je eigen uren invullen, waardoor je flexibele uren kan draaien. Kom je er tijdens je reis achter dat je te veel geld aan het uitgeven bent, zoek dan daar een baan. Loop bijvoorbeeld je favoriete bar in en vraag of ze je hulp kunnen gebruiken!