Get creative! - Creatieve studies in het buitenland

Creatieve media worden alsmaar belangrijker en zijn tegenwoordig ook big business in het beroepenveld. Vandaar dat veel universiteiten en hogescholen steeds meer studies aanbieden die hier op inspelen. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld! Denk bijvoorbeeld aan opleidingen als Sound engineering, Animation, Game development en TV production and editing. Wanneer jij interesse hebt in een creatieve studie én in een studie die in het buitenland plaatsvindt heb je geluk! Deze twee dingen kun je namelijk combineren door een opleiding te doen aan het SAE Institute, wat mogelijk is in wel 6 verschillende landen! 


SAE
 

SAE focust op professionaliteit en kwaliteit en nemen daarom docenten aan die zelf ook werkzaam zijn (geweest) in de creatieve sector. Hierdoor word je begeleid door echte vakmensen en haal jij het maximale uit jouw creatieve studie! Het is niet voor niets dat SAE vooral erg trots is op de alumni van de universiteit, veel afgestudeerden belanden uiteindelijk hoog in de top van het vak en werken mee aan belangrijke projecten. Zo heeft er een oud-student meegewerkt aan de Oscar winnende film Gravity en een andere student heeft geholpen met produceren van het nummer Uptown Funk van Mark Ronson.

Via Study-Globe kun je jouw creatieve, buitenlandse droom waarmaken! Je kunt bijvoorbeeld naar SAE in Dubai, Kaapstad, Auckland in Nieuw Zeeland, één van de vier steden in Engeland, in Australië of naar één van de vele campussen in Amerika. Waar je ook heen wilt, hoogstwaarschijnlijk zit er wel een SAE campus in de buurt. Wat fijn is aan de SAE campussen is dat ze speciaal zijn ingericht voor opleidingen in creatieve mediatechnologieën. Zo zijn er, afhankelijk van de aangeboden opleidingen, vaak filmstudio's, computerlabs, dj-ruimtes en opnamestudio's aanwezig. Zo kun je vaak oefenen en til je jouw skills naar een hoger niveau! 


Andere scholen
 

Natuurlijk zijn er ook nog creatieve studies in een hele andere richting! Zo kun je bij het Londen College of Contemporary Arts (LCCA), naast Graphics and multimedia, ook terecht voor opleidingen zoals Fashion and design, Photography and moving image en Creative arts management. Bij deze onderwijsinstelling zijn ze er ook op gericht om jou naast theoretische kennis ook zo veel mogelijk praktijkervaring te bieden. Daarom vind je naast de reguliere klaslokalen ook een mediatheek met iMacs, fashionstudio's met naaimachines, fotostudio's en darkrooms, bioscoopruimtes en zelfs 3D-printers. Kortom, je kunt er zeker van zijn dat je bij LCCA terecht kunt met jouw creativiteit. Deze school biedt naast reguliere opleiding ook korte cursussen of zomercursussen aan!

Je kunt ook creatief zijn met koken! Dat weten ze ook op de HRC Culinary Academy in Sofia, Bulgarije. Dit is een vooraanstaande culinaire school in Bulgarije waar je wordt opgeleid tot een professional in de food industry. Wanneer je een opleiding volgt aan deze school heb je de mogelijkheid om stage te lopen bij prestigieuze hotels en restaurants, waar je jouw kennis in de praktijk kunt toepassen. Op de school zelf is overigens ook genoeg oefenruimte met een aantal keukens, chocoladelabs, een bakkerij, wijnkelder en demorestaurant. Bij HRC word je opgeleid door professionals opgeleid tot een volwaardig chef in de studierichting Voeding en Gezondheid.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw creatieve studie te volgen in het buitenland! Hier vind je een overzicht van alle buitenlandse studies en opleidingen die Study-Globe aanbiedt. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan zeker contact met ons op.