Learning English in the wild!

Engels is één van de meest gesproken talen ter wereld en het zal je dan ook niet verbazen dat er een heleboel taalscholen zijn die een Engelse cursus aanbieden. Niet alleen in Engeland en in de Verenigde Staten, maar ook op nog veel spannendere plekken kun je terecht voor een taalcursus Engels! Één van die plekken is bijvoorbeeld Zuid-Afrika. En wanneer je naar Zuid-Afrika vertrekt kun je er bijna niet omheen: je kunt op safari gaan!

Engels leren op een locatie waar het de moedertaal is van veel mensen is veel gemakkelijker dan op een locatie waar het niet zo is. In Zuid-Afrika is Engels de lingua franca, en wordt je dus tijdens je taalreis naar dit prachtige land omringd door de Engelse taal.


Zuid-Afrika

Zuid Afrika ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het zuidelijkste puntje van Afrika. Het land bestaat uit verschillende provincies, waarvan de bekende hoofdsteden Johannesburg, Kaapstad en Pietersburg zijn. Zuid-Afrika is een land met veel verschillende culturen en etniciteiten, verdeeld over meer dan 50 miljoen inwoners. Door de grootte van het land zijn er veel verschillen qua klimaat en grondsoorten, maar toch heerst er veelal een tropisch of woestijnklimaat met warme temperaturen. Daarnaast heeft Zuid-Afrika ook een grote verscheidenheid aan planten en dieren, wat het een prachtige bestemming maakt voor een avontuurlijke taalreis!

Daarom hebben de Engelse taalscholen die gevestigd zijn in Zuid-Afrika (oa Bay Language Institue en Good Hope Studies) ook vaak de mogelijkheid om een safari bij te boeken!
'The Big Five' is niet voor niets zo bekend: de leeuwen, neushoorns, luipaarden, olifanten en buffels móet je echt gezien hebben tijdens jouw trip in Afrika.


Port Elisabeth

De taalschool Bay Language Institute ligt in Port Elizabeth, een stad aan de kust van Zuid-Afrika, waar een heleboel avontuurlijk activiteiten te doen zijn. Voor een echte safari kun je naar Addo Elephant National Park, een enorm reservaat met niet de Big Five, maar de Big Seven! Je kunt er naast de leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels namelijk ook walvissen en grote witte haaien spotten! Je kunt ervoor kiezen zelf door het park heen te rijden, of om gebruik te maken van een guided tour. Naast dit reservaat kun je ook naar Seaview Predator Park (met tijgers, leeuwen etc.), waar je de kans hebt om te leren over de welpjes van deze grote katachtigen en je ze zelfs kunt aaien! Ook zijn er parken die vooral draaien om luipaarden (Daniell Cheetah Project), aapjes (Monkeyland) of verschillende vogelsoorten (Birds of Eden). Kortom, in Port Elisabeth is er een heleboel te beleven en kun je als dierenvriend je hart ophalen!

Kaapstad

Wanneer je jouw Engelse cursus gaat volgen in Kaapstad bij bijvoorbeeld Good Hope Studies, is er ook genoeg wildlife te vinden! In Kaapstad vind je namelijk het Table Mountain National Park, met heel veel flora en fauna. Spectaculaire dieren als leeuwen en luipaarden hebben in dit reservaat hun thuis en ook zebra's en elanden lopen hier rond. Onderdeel van het Table Mountain reservaat is Cape of Good Hope, waar de Atlantische en Indische Oceaan in elkaar overlopen. Doordat de twee zeeën verschillende temperaturen hebben zijn er veel verschillende zeedieren te vinden. Daarnaast is dit punt in het park ook het thuis van meer dan 300 bavianen, wat het een echte toeristische attractie maakt.

Wanneer je je Engels wilt verbeteren, maar ook op zoek bent naar avontuur, is Zuid-Afrika een beste verblijfplaats voor tijdens jouw Engelse cursus! Naast safari's en bezoeken brengen aan alle verschillende dierenparken kun je er ook nog een heleboel andere avontuurlijke activiteiten doen! Denk bijvoorbeeld aan duiken met witte haaien, sandboarden, diepzeeduiken, surfen of skydiven. Is jouw interesse in een avontuurlijke taalreis gewekt? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs en vraag naar de mogelijkheden!