High school is niet alleen mogelijk in Amerika!

Wanneer je high school hoort denk je vaak meteen aan alle Amerikaanse clichés, die je waarschijnlijk in wel honderden films en series hebt gezien. Een soort van middelbare school, maar dan met groepjes cheerleaders (die natuurlijk de hele dag hun cheer-pakje aan hebben), populaire football-spelers, de typische gangen met honderden lockers naast elkaar en natuurlijk het eindfeest!

Natuurlijk is high school in het echt iets minder glamorous, maar nog steeds heel erg leuk! Het is echt een ervaring die je in Nederland niet snel zult meemaken. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er tegenwoordig steeds meer middelbare scholieren besluiten een (half) jaar high school te volgen. Wat veel studenten echter niet weten, is dat high school ook in Engeland een mogelijkheid is!  

Het Engelse onderwijs

Het onderwijs in Engeland is van hoog niveau, wat het een echte uitdaging maakt om daar een jaar high school te volgen! Je kunt er zeker van zijn dat je een heleboel zult leren, en daarom staat dat jaar ook heel goed op je CV!
In Engeland werkt het onderwijs iets anders dan in Nederland. Je gaat namelijk vanaf dat je 5 jaar bent naar school (in jaar 1), en gaat dan door tot je de leeftijd van 16 hebt bereikt (jaar 11). Daarna kunnen Engelse studenten ervoor kiezen om nog 2 jaar 'the sixth form' te volgen, wat hen voorbereidt op een universitaire opleiding. Wanneer je er als Nederlandse student voor kiest om naar high school in Engeland te gaan, kom je vaak terecht in één van die twee jaren. Zo kun jij je ook extra goed voorbereiden op jouw vervolgopleiding!
Tijdens deze sixth form jaren worden er veel vakken aangeboden die in Nederland niet te volgen zijn op de middelbare school, dus je kunt precies kiezen voor de vakken die aansluiten op de opleiding die jij erna wilt volgen (bijvoorbeeld psychology, engineering of drama).

 


In Engeland zijn er onwijs veel mooie plekken waar je jouw high school jaar kunt volgen, en dat allemaal op slechts een uurtje vliegen vanaf Nederland! Wil jij graag echte Engelse thee drinken, je Britse accent verbeteren en veel internationale studenten leren kennen?
Neem dan zeker contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw jaar naar Engeland!

Natuurlijk bieden wij bij Study-Globe ook nog de mogelijkheid om naar een echte Amerikaanse high school te gaan, en we hebben zelfs mogelijkheden om te studeren in Canada!
Ook Canada komt niet snel in je gedachten wanneer je denkt aan high school, maar ook in dat prachtige land heb je veel mogelijkheden! Het stereotype beeld wat veel mensen van Canadezen hebben is dat ze zo ontzettend aardig zijn, en dat is aan de ervaringen te horen wel echt waar! Je zult dus warm worden ontvangen in Canada, en ook in dit grote land zitten veel internationale studenten die jouw high school jaar tot een gave ervaring maken.