Het high school jaar van Tess, deel 2!

Bij Study-Globe helpen we je graag met het zoeken naar de perfecte buitenlandse ervaring voor jou. Van buitenlandse studies tot taalcursussen en vakantiecursussen, onze studieadviseurs kunnen je perfect advies geven. Één van die studieadviseurs is Tess. Tess heeft er zelf al heel wat buitenlandse avonturen opzitten, waaronder een jaar high school in Montana! Ze deelt graag haar verhalen met jullie! Hier vind je deel 1 van haar verhaal, waar ze vertelt dat ze zich helemaal thuis voelde bij haar gastgezin. Vandaag deel 2:

''In mijn eerste maand zijn we met het hele gezin naar Las Vegas en Disneyland geweest en in mei naar Californië om familie te bezoeken. Ik werd echt opgenomen als een lid van het gezin, ook in andere opzichten. Zo moest ik, net als de andere kinderen, mijn eigen was doen, andere taakjes rondom het huis doen, laten weten waar ik heen ging buiten school en had ik ook wel eens ruzietjes met mijn zussen en broertje. Dit hoort er natuurlijk allemaal bij en geeft je helemaal het gevoel dat erbij hoort en niet alleen een gast bent.


Naast veel plezier beleven met het gastgezin, ging ik natuurlijk ook naar school. Naar Belgrade High School, “Home of the Panthers”! Voordat ik naar de Verenigde Staten ging had ik het beeld dat ik, net zoals in de films, tussen de cheerleaders en footballplayers zou lopen op school. Ik kan je vertellen, dit was bij mij op school ook echt het geval. Op dagen dat er wedstrijden waren liep heel de school in de kleuren van de mascotte, groen en zwart. Op het einde van de schooldag werd er dan een heuse “peprally” gegeven waarin het spelende team werd aangemoedigd door de hele school. Die samenhorigheid vond ik echt geweldig! 


Qua vakken had ik een pret pakket uitgekozen. Het ging mij namelijk om de ervaring en niet om bijvoorbeeld mijn wiskundekennis te verbeteren. Wel had ik enkele vakken uitgekozen die verplicht waren voor laatstejaars. Zo kwam ik in ieder geval bij mijn leeftijdsgenoten in de klas. In de Verenigde Staten zitten bij sommige vakken namelijk alle leeftijden door elkaar. De vakken die ik uiteindelijk had waren onder andere: ‘speech’ les, economie, Spaans, fotografie, handenarbeid, koken, sociologie, Amerikaanse geschiedenis en computer vaardigheden. Naast de gewone schooldagen hadden we ook veel activiteiten via de school. Zo ben ik vaak met school op excursie geweest en heb ik op die manier veel van de omgeving mogen zien. Ook heb ik aan evenementen mogen mee doen zoals ‘powder puff’ (American Football voor de meiden), Home Coming (een feest na de eerste Football wedstrijd van het seizoen), Donkey Basketball (ja echt, basketballen met een ezel), Mr. Panther (wedstrijd wie de leukste jongen van de school is) en natuurlijk Prom en Graduation.

Kortom, ik heb een ongelofelijk leuke en onvergetelijke tijd gehad gedurende mijn high school jaar! Ik zou het zo weer willen meemaken maar ben er op dit moment helaas te oud voor. Heb je enige interesse om voor een periode naar het buitenland te gaan voor een high school avontuur? Grijp die kans nu het nog kan. Ik wens je alvast veel plezier! ”


Lees hier meer over een jaar high school in Amerika, Engeland of Canada