Het high school jaar van Tess, deel 1!

Bij Study-Globe helpen we je graag met het zoeken naar de perfecte buitenlandse ervaring voor jou. Van buitenlandse studies tot taalcursussen en vakantiecursussen, onze studieadviseurs kunnen je perfect advies geven. Één van die studieadviseurs is Tess. Tess heeft er zelf al heel wat buitenlandse avonturen opzitten, waaronder een jaar high school in Montana! Ze deelt graag haar ervaring met jullie! Vandaag kunnen jullie deel 1 lezen:

     ‟Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe ik er bij kwam om een high school jaar in Amerika te gaan doen. In mijn beleving hebben mijn ouders mij aangespoord om naar het buitenland te gaan na mijn middelbare school, mijn ouders beweren echter dat ze dat nooit hebben gezegd. Dit zal dus een raadsel blijven! Maar goed, het was vanaf het begin duidelijk dat ik het high school programma ging volgen. Hier kon ik door de brede vakkeuze erachter komen waar mijn interesses lagen voor een vervolgstudie, mijn Engels verbeteren en misschien nog wel het belangrijkste; mijzelf leren kennen. De keuze voor Amerika was voor mij ook snel gemaakt. Ik wou namelijk graag ver weg, naar een Engelstalig land en om de een of andere reden trokken Australië en Nieuw Zeeland mij niet.


Al snel na mijn aanmelding kreeg ik een gastgezin toegewezen. Het gezin bestond uit een vader, moeder, zus van mijn eigen leeftijd (16), broertje van 9 en zusje van 7. Zij woonden in Belgrade, Montana. Deze staat ligt helemaal tegen Canada aan en staat bekende om de vele bergen, het grote natuurgebied “Yellowstone National Park”, de ijskoude winters en hete zomers. Je snapt, ik was erg benieuwd wat dit jaar mij ging brengen!

 


Het vertrek

De dag van vertrek brak al snel aan. Ik had net mijn vakantie met mijn ouders, broertje en zusjes erop zitten en zat vol zenuwen in de auto naar Schiphol. Op het vliegveld was het afscheid wel eventjes moeilijk, je gaat toch 10 maanden weg van je familie en vrienden. Maar zodra ik door de poortjes was, gleed alle spanning van me af en kreeg ik de “I can do this” mentaliteit.


Vanaf het moment dat ik mijn gastgezin zag werd ik met open armen ontvangen. Heel het gezin stond met welkomstbordjes en tekeningen in de aankomsthal van het vliegveld op mij te wachten. Ik voelde me dan ook snel thuis. Het was een lekker druk gezin waar veel met elkaar werd gedaan en over alles gekletst werd. Dit vond ik ontzettend fijn want dit was ik thuis ook gewend. Vaak deed ik in de avond spelletjes met mijn zusje en broertje of keek ik een film met mijn zus. Elke week gingen we met het hele gezin uit eten, naar de film of iets anders gezelligs doen. Er werd dus echt moeite gedaan om het mij naar mijn zin te maken en zo veel mogelijk van hun leventje te laten zien. Ik had veel geluk want ik ben zelfs twee keer mee op vakantie geweest! ”

 

Deel twee van Tess haar avontuur lees je hier