Italiaans leren spreken én koken!

Een taalcursus op locatie is altijd een goed idee! Niet alleen leer je een taal veel sneller spreken wanneer je wordt omringd door mensen die de taal als moedertaal hebben, je leert ook een andere cultuur kennen op de locatie van jouw taalcursus. En wat is nou leuker dan ook nog de kookkunsten leren kennen van het land waar je tijdens jouw taalcursus verblijft?

Wanneer je ervoor kiest een Italiaanse taalcursus te volgen in Italië, heb je bij verschillende taalscholen de optie om ook Italiaanse kooklessen te volgen! De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om de heerlijke pasta's en pizza's, maar het is vooral van belang dat er verse ingrediënten worden gebruikt! Dus wil jij graag leren hoe je zelf pastadeeg maakt en de pasta vervolgens ook zelf opeten onder het genot van een glas Italiaanse wijn? Boek dan jouw Italiaanse cursus bij één van de volgende taalscholen:


Taalscholen in Italië

ALCE Bologna - Bij deze taalschool, die in het hart van Bologna ligt, kun je een cursus Standaard Italiaans combineren met 1 tot 4 kooklessen per week! Deze lessen zijn 4 uur lang, zodat je tijd genoeg hebt om de typisch Italiaanse gerechten stap voor stap te bereiden en daarna op te eten! Aan het einde van jouw cursus krijg je een kookboek mee met alle gerechten die jij hebt leren bereiden, zodat je met een beetje hulp ook thuis die heerlijke gerechten kunt maken!

International House Milaan - De kookcursus in Milaan is zeer intensief met 15 lessen van 45 minuten per week! Zo ben je binnen één of twee weken al een pro in het maken van Italiaanse gerechten! Ook oefen je tijdens deze kooklessen je Italiaans, en dan met name woorden en zinnen die te maken hebben met recepten, koken en de keuken. Wanneer je deel wilt nemen aan deze cursus, is het wel belangrijk dat je al op een A2 niveau zit wat betreft de Italiaanse taal. Gezien de intensiteit van de kookcursus, kun je bijvoorbeeld ook een week met kooklessen ná je gewone Italiaanse cursus boeken, of de kookcursus combineren met flexibele privé of avondlessen Italiaans! Zo heb je niet elke dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds les, maar kun je ook het bruisende Milaan verkennen!

Istituto Venezia - Bij deze taalschool in Venetië heb je de optie om één of twee dagen in de week deel te nemen aan een kookles! Op donderdag vindt deze les plaats aan het eind van de middag en zul je les krijgen van een professionele kok in de keuken van de taalschool. Je zult lokale en regionale gerechten bereiden en deze samen met de andere cursisten ook gaan proeven! De kosten van deze donderdag les zijn goedkoper wanneer je ook een cursus volgt bij Istituto Venezia. Op zaterdag duurt de les een hele dag, je gaat namelijk in de ochtend op de bekende markt in Rialto op zoek naar de lekkerste, verse ingrediënten en bent de rest van de dag bezig met het bereiden van de gerechten. In de avond kun je deze gerechten samen met de andere cursisten opeten onder het genot van regionale wijnen, want ook Italiaanse wijnenkennis is natuurlijk heel belangrijk!

Interesse in Italiaanse kooklessen bij één van deze taalscholen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden (de kookcursussen staan vaak niet tussen het cursusaanbod, maar zijn er wel!) dan helpen wij je graag verder!