Magnifique Montpellier!

De Franse taal is een prachtige taal, maar wel één die best tricky kan zijn met de vele werkwoordsvervoegingen (wie heeft er nou niet heel hard moeten blokken op het leren van alle onregelmatige werkwoorden?). Wanneer je een Franse taalcursus wilt volgen, kun je het beste naar een locatie gaan waar Frans de moedertaal is! Zo wordt je omringd door de taal en krijg je ook nog wat mee van de Franse cultuur!

Er zijn natuurlijk een heleboel mooie locaties in Frankrijk (Study-Globe heeft bijvoorbeeld wel 9 taalscholen in Frankrijk voor je in de aanbieding), maar één die er toch wel bovenuit steekt is Montpellier! Niet alleen is het een prachtige stad met veel mooie architectuur dat ook nog eens aan de Middellandse Zee ligt, ook is bijna één derde van de inwoners van Montpellier student! Wanneer je jouw Franse cursus gaat volgen in deze stad, kun je er dus zeker van zijn dat er een heleboel leeftijdsgenoten zijn en er de nodige studentenfeesten zullen plaatsvinden.

To do in Montpellier

In Montpellier kun je ook een Arc de Triomphe bezoeken (ja, net als die Parijs!), en wanneer het lekker weer is ook in het park erachter picknicken of gewoon fijn zitten met je medestudenten! Iets dat ook altijd leuk is om te bezoeken, is de dierentuin! In Montpellier heb je het Parc Zoologique, waarvan de toegang gratis is! Hierdoor is het een prima plek om rond te wandelen, en vind je midden in de stad gewoon exotische dieren. Verder is heel Montpellier een goede plek om te wandelen, dankzij de vele kunstwerken en muurschilderingen door het hele centrum van de stad. Dankzij het fijne weer in Montpellier (tussen mei en oktober is het vrijwel altijd 20 graden of warmer!), kun je ook vaak naar het strand van Pérols. Franse taalcursussen bestaan vaak uit lessen in de ochtend, dus heb je in de middag genoeg tijd om naar het strand te gaan.
Wat ook echt een aanrader is, is het festival FISE! Dit is een festival voor extreme sporten dat eind mei plaatsvindt, waarbij je kunt kijken naar sporters die heel wat kunstjes kunnen met bijvoorbeeld hun BMX, skateboard of wakeboard!


Rondom Montpellier liggen ook nog leuke dorpjes als Saint-Guilhem-le-Désert en Béziers. Wanneer je ook into architectuur en de natuur bent, kun je ook de Pont de diable bezoeken. Dit is een stenen brug, gebouwd in de middeleeuwen, over de Tech rivier en midden tussen rotsachtig bosgebied. Daarna kun je aan het meer waar de Tech in uitmondt ook heerlijk zonnen!  

Taalscholen in Montpellier

Zoals je kunt lezen is er een heleboel leuks te doen in en rondom Montpellier! Ben jij net zo enthousiast geworden als wij over deze leuke, Franse stad? Boek dan jouw taalcursus bij één van de volgende taalscholen in Montpellier:

Easy French - deze taalschool ligt in het centrum van Montpellier, waardoor je binnen een paar minuten lopen verschillende boetiekjes en koffietentjes aantreft. Aan deze taalschool kun je de cursussen Standaard Frans, Intensief Frans en een combinatie van Standaard Frans en één-op-één lessen volgen.

Institut Linguistique Adenet (ILA) - Deze taalschool is gevestigd aan de Grand Rue Jean Moulin, en is ook te vinden in het centrum van Montpellier. Hierdoor zijn meerdere tram- en bushaltes vlakbij de taalschool en kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer Montpellier doorkruisen. Bij ILA kun je ook examencursussen Frans volgen!

LSF Montpellier - LSF is in 2014 verhuisd naar een nieuw schoolgebouw in het centrum van de stad, waardoor je tijdens jouw Franse taalcursus gebruik kunt maken van alle moderne faciliteiten van deze school! Ook is de Place de la Comédie, een bekend plein met veel terrasjes, op slechts 5 minuten lopen van de taalschool! Bij LSF heb je ook de mogelijkheid tot het voorbereiden van een DELF/DALF examen.