Malta is mooi!

Het eiland Malta is één van onze populairste taalreis bestemmingen, en dat is niet zo gek! Malta is een prachtig eiland ten zuiden van Italië, waardoor het ongeveer zeven maanden per jaar zomers weer heeft met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Op Malta worden er twee talen gesproken, namelijk Maltees en Engels. Dit maakt het een perfecte bestemming om de Engelse taal te leren en er zijn dan ook redelijk wat taalscholen te vinden op het eiland.


Op Malta zijn er taalcursussen voor vrijwel iedereen. Zo bieden wij al vakantiecursussen Engels aan voor jongeren vanaf 13 jaar, zijn alle reguliere taalcursussen te volgen vanaf 16 jaar en zijn er zelfs speciale 50+ cursussen voor senioren die ook hun Engels willen bijspijkeren! De taalscholen zijn gelokaliseerd in Sliema of St. Julians, waardoor je naast de natuur (lees: het mooie strand) ook kunt genieten van het stadsleven op Malta! 

Malta verkennen

Deze twee steden liggen op loopafstand van elkaar vandaan, dus wees gerust wanneer je niet goed kunt kiezen waar je liever verblijft! In dit gebied in Malta (met ook de hoofdstad Valletta op slechts 20 minuten rijden met de bus) vind je een heleboel restaurants, winkels, bars en pubs. Het bekendste uitgaansgebied van Malta heet Paceville en is gelegen in St. Julians. Hier vind je nog eens tientallen andere eetgelegenheden, pubs, bars, clubs, casino's en discotheken. Kortom, in deze stedelijke gebieden van Malta zul je je zeker niet vervelen.

Omdat Malta een redelijk klein eiland is en er een prima busnetwerk te vinden is, kun je gemakkelijk het hele eiland ontdekken tijdens je verblijf! Naast het grote eiland is er ook nog een kleiner eiland ten noorden van Malta te vinden: Gozo. Ook dit is prima verbonden met Malta, doordat er elke 45 minuten een veerboot tussen deze eilanden vaart. Binnen een klein half uur ben je dus op een ander eiland! Tussen Gozo en Malta ligt ook nog een eilandje van slechts 3,5 vierkante kilometer, Comino. Ook dit eiland is erg populair, omdat je hier de Blue Lagoon vindt. Dit is een prachtige baai, met zulk helder zeewater dat het wel een zwembad lijkt! 

 


To do in Malta

Wanneer je een iets rustigere activiteit wilt doen (Blue Lagoon is wel érg populair onder toeristen), kun je ook een prachtige wandeling maken over Comino. Dit hele eiland is namelijk een natuur- en vogelreservaat! Verder vind je op Comino niet heel veel andere bezienswaardigheden. Er zijn geen auto's toegestaan op het eiland en er zijn slechts twee hotels. Dit maakt het eiland wel een prima uitstapje voor één dag!

Enkele andere dingen die je kunt doen tijdens jouw vakantie of taalreis naar Malta is bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen! Dit kan bijvoorbeeld bij Mediterraneo Marine Park, wat vlakbij Sliema ligt. Met dolfijnen zwemmen is een activiteit die heel veel toeristen graag eens willen meemaken, het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk tickets te bestellen via de website van het park. Daarnaast zou je zelfs een dagtrip naar Italië kunnen maken vanaf Malta! Het is mogelijk om met de boot naar Sicilië te varen, waardoor je tijdens één vakantie in twee landen bent geweest. 

 

Verder vind je op Malta (en Gozo) wel tientallen baaien, die stuk voor stuk prachtig zijn en omringd worden door helderblauw water. Wel zijn de stranden vaak bestaande uit kiezels, dus ga tijdens een dagje strand zeker voor een ligbed met parasol! Wil je iets avontuurlijkers doen tijdens je verblijf in Malta kun je bijvoorbeeld naar Splash and Fun waterpark in Malta, of aan de stranden één van de vele watersporten beoefenen. 

 

Boek jouw cursus in Malta

Wil jij het prachtige Malta graag eens zelf bezoeken en ook je Engels verbeteren? Kijk dan hier voor onze taalcursussen in Malta. Wanneer je jonger bent dan 16/18 jaar kun je ook kijken bij onze vakantiecursussen naar Malta. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.