Spaans leren in Latijns-Amerika

Spaans leren kun je niet alleen in Spanje, maar ook in Latijns-Amerika. Een goede manier om uit je comfort zone te stappen. Leer een totaal nieuwe taal en cultuur kennen in een onbekend land! Latijns-Amerika is een superleuke locatie om jouw taalcursus te volgen, wat verder van huis! In Latijns-Amerika zijn er zoveel verschillende landen waar je een taalcursus zou kunnen doen. Wij hebben, om de keuze makkelijker te maken voor je, de 5 leukste steden en landen op een rijtje gezet.

 

1. Buenos Aires, Argentinië

Levendig, sexy en vol zelfvertrouwen dat is Buenos Aires. Buenos Aires voelt aan als een Europese stad met Latijns-Amerikaanse touches, het wordt ook niet voor niets het Parijs van het zuiden genoemd. Buenos Aires is het economische en culturele centrum van Argentinië, en tevens de hoofdstad. Met 2,8 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. De stad ligt in het oosten aan de Río de la Plata. Van oktober tot en met april liggen de temperaturen boven de 20 graden! Er zijn talloze winkels en boetieks, waar je lekker kan shoppen. Door heel Buenos Aires vind je mooie architectuur, zoals Plaza de Mayo en Kathedraal Metropolitana de Buenos Aires. Ook zijn er in verschillende wijken barretjes, restaurants en clubs te vinden. Een bekende club is Alsina, waar ook vaak bekende DJ's draaien. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens jouw studententijd in Buenos Aires!

 

2. Quito, Ecuador

Quito is de hoofdstad van Ecuador, er is dan ook genoeg te zien en beleven! De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Quito is een indrukwekkende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. Het historisch centrum met vele oude kerken, goede musea, winkels, cafés en restauranten is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het centrum staat zelfs op de UNESCO Wereld erfgoedlijst. Hiermee werd Quito samen met het Poolse Krakau, de eerste stad ter wereld waarvan het centrum op de lijst werd geplaatst. Er is dus voor ieder wat wils in Quito, en het is zeker een goede locatie om jouw studententijd compleet te maken!

 

 

3. Antigua, Guatemala

Antigua is een stad in Guatemala, niet ver van de hoofdstad Guatemala-Stad. Antigua is gelegen in de vallei van Panchoy, in het zuiden van het land, aan de voet van de vulkaan Agua. Het centrum staat op de UNESCO Wereld erfgoedlijst. De stad is gebouwd in koloniale stijl en overal waar je kijkt zie je kerken, kloosters of ruines. Er is genoeg te doen, zo vind je er 50 Spaanse talenscholen, verstopte eetcafés, authentieke restaurantjes en musea. Neem een paar danslessen en show je moves op de dansvloer van Cielos, La Sala of Sin Ventura!

 

4. Havana, Cuba

Havana kent zo veel tegenstrijdigheden en dat is nou juist wat de Cubaanse hoofdstad zo bijzonder maakt. golven die tegen de stenen muren van Malecon-boulevard slaan, gitaarmuziek en gezang overal waar je komt, zonlicht dat over de vervallen schilderwerken valt, jongeren leunend tegen een oude Chevrolet. Er zijn genoeg rum- en cocktailbars om te bezoeken, zoals Bodeguita del Medio en La Floridita. Heb je even geen zin om door de straatjes te wandelen, rust dan lekker uit op een van de schitterende pleinen of parken. Als de zon ondergaat is de Malecón de plek om te zijn. Vooral 's weekends verzamelen de locals zich op deze karakteristieke zeeboulevard, aan de rand van de stad. Wanneer je een Spaanse cursus volgt in deze stad zul je genoeg cultuur kunnen snuiven tijdens de vrije uurtjes.

 

5. Panama Stad, Panama

Panama Stad is de hoofdstad van Panama en is één van de warmste steden van Latijs-Amerika met een gemiddelde jaartemperatuur van 30 graden! Er wonen 880.000 mensen in deze stad die gelegen is aan de Stille Oceaan. De stad heeft een skyline met verschillende hoge gebouwen, maar het wordt omgeven door tropisch regenwoud. In de winkelwijk El Cangrejo kan je je goed een hele dag vermaken. Je kunt hier veel doen zoals een historische wandeltocht maken, goede restaurants en cafeetjes bezoeken, naar souvenirwinkeltjes gaan en lekker los gaan in het uitgaansleven. Kortom, er is genoeg te beleven!

 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij meer weten over de taalcursus Spaans in Latijns-Amerika? Neem dan een kijkje op deze pagina, om te zien waar de cursussen allemaal gegeven worden, en neem contact met ons op!