Taalcursussen voor senioren

Bij Study-Globe vinden we dat u nooit te oud bent om te leren! Om die reden bieden we dan ook verschillende taalreizen aan speciaal voor 50+-ers! Vaak zijn dergelijke cursussen een combinatie van taallessen en culturele activiteiten. Op die manier leert u een nieuwe taal en gaat u er daarna met leeftijdsgenoten op uit om ook een nieuwe stad te ontdekken. De 50+ cursussen zijn er op verschillende locaties en ook in verschillende talen! Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. 

Malta

Zo kunt u een 50+ cursus Engels volgen aan AM Language Studio in Malta! Deze cursussen zijn geschikt voor alle niveaus, van A1 tot en met C1, en zijn er in verschillende variaties. U kunt een General English course volgen, maar ook een intensieve cursus of een combinatiecursus met zowel groepslessen als individuele lessen. Bij alle cursussen zijn er leuke activiteiten inbegrepen die u met uw leeftijdsgenoten gaat doen. Voorbeelden hiervan zijn excursies naar Valletta, Mdina en de Blue Lagoon! Malta is een bestemming waar veel jongeren voor kiezen, maar met deze 50+ cursus bent u ervan verzekerd dat u samen met leeftijdsgenoten op een relaxte manier het eiland kunt ontdekken. 

Italië

Voor een Italiaanse cursus voor senioren kunt u terecht bij International House Rome, voor de cursus 'Rome voor 50+'. Deze cursus duurt 2 weken waarin 40 Italiaanse lessen gecombineerd worden met veel leuke activiteiten. Zo gaat u onder andere op excursie naar Tivoli en Castelli Romani, Pompei en Napels. Daarnaast worden er ook wijnproeverijen en kooklessen georganiseerd voor u en uw medestudenten! In 2 weken verbetert u niet alleen uw Italiaans, maar ook uw kennis van de Italiaanse cultuur en de stad Rome.

 

Spanje

In Spanje worden er een heleboel 50+ cursussen aangeboden! Zo kunt u Spaans leren met andere studenten van dezelfde leeftijd en hoeft u zich niet bezwaard te voelen tussen een jonger publiek. Dit kan onder andere bij Estudio Sampère in Salamanca, Madrid en Alicante, bij Enforex Malaga of bij taalscholen van Don Quijote. Op elke locatie zijn er natuurlijk andere excursies en activiteiten, dus u kunt zelf de keuze maken in wat u het leukste vindt! Bij de pagina's van de taalscholen vindt u de verschillende mogelijkheden, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor meer informatie.
 

Frankrijk

Een Franse taalcursus voor senioren wordt aangeboden bij ILA Montpellier. Niet alleen is dit een hele goede taalschool, ook Montpellier zelf is een prachtige bestemming voor uw Franse cursus. Wanneer u hier uw cursus wilt volgen moet uw Frans wel al van A2 niveau zijn. Deze Club 50+ cursus duurt 2 weken en begint op vaste datums. Per week krijgt u 20 lessen Frans en deze worden aangevuld met excursies en activiteiten als wijnproeverijen en uit eten gaan in authentieke Franse restaurants!

Portugal

Ten slotte kunnen leergierige 50+-ers ook terecht bij See Learning Center in Lissabon. Hier wordt een taalcursus Portugees gecombineerd met activiteiten waarbij u heel Lissabon leert kennen. In de twee weken dat de Club 50+ cursus duurt, woont u bij een echt Portugees gastgezin, leert u converseren in het Portugees en krijgt u excursies door heel Lissabon. See Learning zegt dat deze cursus perfect is voor avontuurlijke 50+-ers die ervan houden om nieuwe mensen te leren kennen. Kunt u uzelf hierin vinden? Boek dan uw Club 50+ cursus in Lissabon! 

 

Het moge duidelijk zijn dat er voor 50+-ers een heleboel keuze is in taalcursussen. Wanneer u in bent voor avontuur, graag nieuwe mensen en een nieuwe stad wilt leren kennen en dat ook nog eens wilt doen met leeftijdsgenoten, is een buitenlandse taalcursus voor senioren de perfecte optie voor u! Naast bovenstaande opties zijn er nog een heleboel andere mogelijkheden, neem dus zeker contact op met één van onze reisadviseurs en vraag naar de mogelijkheden!