Combineer jouw taalreis met vrijwilligerswerk!

Taalreizen kun je combineren met veel dingen. Afhankelijk van de locatie waar je jouw buitenlandse taalcursus gaat volgen kun je bijvoorbeeld salsa lessen nemen, watersporten beoefenen of zelfs hele jungletours doen! Maar wanneer je echt iets gaafs wilt doen, iets waarmee je ook nog eens anderen kunt helpen, kun je nu jouw taalcursus combineren met vrijwilligerswerk!

Er zijn verschillende taalscholen op verschillende locaties waar je je kunt opgeven voor vrijwilligerswerk. Vaak staat dit bij 'extra opties' wanneer je een taalschool bekijkt, echter zijn er ook scholen waar het nog niet bijstaat maar waar het wel een mogelijkheid is. Ben je geïnteresseerd in het doen van vrijwilligerswerk naast je taalcursus, vraag ons dan zeker naar de mogelijkheden! Om je zoektocht iets gemakkelijker te maken vind je hier een overzicht van zes taalscholen waarbij dit kan!


Zuid-Amerika

Voor de combinatie van vrijwilligerswerk en het leren van Portugees kun je terecht bij Fast Forward in Sao Paulo, Brazilië. Dit is een programma van 8 weken, waarvan je de eerste 4 weken Portugese taallessen krijgt. Daarna heb je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen bij bijvoorbeeld een weeshuis, een buurtcentrum waar jongeren uit heel Sao Paulo komen, of in een ziekenhuis. Wanneer je ervoor kiest dit programma te volgen verblijf je bij een gastgezin (welke zorgvuldig wordt uitgekozen door Fast Forward) op basis van halfpension.

In veel andere landen in Zuid-Amerika kun je Spaans leren en tijdens of na deze lesweken ook iets terug doen voor de gemeenschap waar je verblijft! Bij Proyecto Peru is er bijvoorbeeld een programma van 4 weken, dat verdeeld is in 2 weken met Spaanse lessen en 2 (of meer) weken vrijwilligers werk in Cusco. Je kunt bijvoorbeeld helpen in het onderwijs, sociaal maatschappelijk werk doen, helpen in een weeshuis of zelfs in een ziekenhuis. Zo kun je jouw Spaanse kennis gelijk in de praktijk gebruiken en het leven van de kinderen en jongeren in Cusco iets beter maken!


Ook bij Centro Catalina in Colombia zul je tijdens het vrijwilligersproject kinderen, die uit een arme of slechte buurt komen, helpen en ondersteunen.
Bij zowel Montañita Spanish School als bij de verschillende taalscholen van Habla Ya kun je naast Spaanse lessen volgen ook deelnemen aan vrijwilligersprojecten. Er zijn verschillende programma's, zo kun je bijvoorbeeld helpen bij basisscholen, kinderopvangcentra of weeshuizen, maar in Montañita en Panama heb je daarnaast ook de optie te helpen bij dierenorganisaties! In Montañita kun je bijvoorbeeld terecht bij het Aquarium, waar gewonde en gestrande zeedieren heen worden gebracht. Deze moet je dus verzorgen, en je kunt helpen bij de Kids Clubs die hier georganiseerd worden! Bij Habla Ya in Bocas del Toro kun je meehelpen met het Sea Turtle Conservation Project, waarbij je patrouilleert over de stranden van Panama en de eieren van zeeschildpadden op veilige locaties legt. Zo kunnen deze met uitsterven bedreigde zeeschildpadden beschermd worden. Bij de taalscholen in Panama en Montañita kun je dus zelf bepalen of je liever vrijwilligerswerk voor mensen of wildlife doet! Je zou het zelfs kunnen combineren.


Zuid-Afrika

Maar wanneer wildlife echt je passie is, kun je ook jouw Engelse cursus bij Bay Language Institute in Port Elisabeth (Zuid-Afrika) combineren met vrijwilligerswerk in verschillende natuurreservaten! Zo hebben ze onder andere vrijwilligers nodig bij het South African Marina Rescue Centre, bijvoorbeeld voor het zorgen van de Afrikaanse Pinguins, bij het Big Five Safari Reservaat of bij het Khaya Cheetah Project! Niet alleen kun je hier helpen bij de educatie van kinderen en reizigers over de dieren die worden opgevangen, je helpt ook met het verzorgen van de dieren en het netjes houden van de leefomgeving. Met een beetje geluk heb jij na je taalreis ook die felbegeerde foto met cheeta's!

Vrijwilligerswerk doen is een ervaring die je echt een keer moet meemaken. Niet alleen leer je op de verre locaties nieuwe mensen en een nieuwe taal kennen, je kunt iets goeds doen voor de maatschappij. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en is echt een verrijking van je taalreis! Wanneer jij deze uitdaging aan wilt gaan, neem dan contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden die er zijn!