University of South Wales

Study-Globe biedt jou de keuze uit ontzettend veel universiteiten. Dit maakt het soms lastig om de juiste universiteit uit te kiezen. Wij helpen jou daar graag mee en zetten vandaag één universiteit in de schijnwerpers, namelijk de University of South Wales!

De University of South Wales is een grote, internationale universiteit in Wales. De universiteit is opgedeeld in drie campussen, één in de hoofdstad van Wales; Cardiff, één in een iets rustigere stad; Newport city en één in een dorpje vlakbij beide steden; Pontypridd. Op de campus van Cardiff kun je terecht wanneer je een creatieve of economische studie wilt doen, Newport heeft studies in allerlei richtingen (waaronder wiskunde, psychotherapie of een opleiding tot leraar) en ook in Pontypridd heb je een grote verscheidenheid aan opleidingen. Of je dus van de drukte in de stad houdt of je juist rustig terug wil trekken, het kan allemaal bij deze universiteit.

Veel opleidingen, veel studenten

Je merkt het al, de University of South Wales staat voor diversiteit. Dit zie je ook in het aantal internationale studenten. Elk jaar komen er ongeveer 120 verschillende nationaliteiten om te studeren aan deze specifieke universiteit. Dit is ook niet zo gek als je jezelf bedenkt dat er meer dan honderd verschillende studies worden gegeven in verscheidene studierichtingen. Zo is er voor ieder wat wils en kom je ook verschillende studenten tegen.

Door de grote verscheidenheid aan opleidingen, komen er een heleboel studenten op deze universiteit in Wales af. Wanneer je aan deze universiteit wilt gaan studeren en graag andere studenten leert kennen, kijk dan eens of je je kunt aansluiten bij één van de vele studentenclubs die er zijn! Zo zijn er verschillende sportclubs zoals voetbal, basketbal, volleybal en lacrosse, maar ook hele andere activiteitenclubs zoals een debat team, een rockclub, psychologieclub en zelfs een trampoline club! Er is genoeg keuze dus er zit vast iets tussen wat je leuk vindt en waar je leuke medestudenten kunt leren kennen!

Daarnaast kun je als nieuwe, internationale student ook deelnemen aan het International Welcome Programma wat elke februari en september plaatsvindt. Dit programma is er speciaal voor nieuwe studenten en duurt één week. Zo kun je voor je studie begint al kennis maken met je medestudenten en Wales ontdekken! Daarna kun je dan met een gerust hart aan je buitenlandse studie beginnen.

De University of South Wales heeft voor internationale studenten ook genoeg verblijfsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er vaak kamers beschikbaar op de campus waar je gaat studeren, waardoor je niet alleen vlak bij de universiteit zit, maar ook veel andere internationale studenten leert kennen! Wanneer je liever op jezelf woont, of wel in een studentenhuis wilt wonen maar niet op de campus, helpt USW je ook graag met het vinden van andere accommodatie rondom de universiteitscampus.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij meer weten over de University of South Wales? Neem dan een kijkje op deze pagina en neem contact met ons op!