Ik ga naar Australië, heb ik een visum nodig?

Om naar Australië te kunnen vertrekken moet je een hele hoop regelen! Een belangrijk onderdeel van je reisdocumenten is je visum. Deze heb je altijd nodig wanneer je naar Australië vertrekt, maar er zijn wel verschillende soorten. In dit artikel lees je welke visum jij nodig hebt! 


Toeristenvisum
 

Allereerst is er het gewone toeristenvisum. Er is een visum voor drie maanden en één voor zes maanden, hoewel wij vaak de eerste aanraden als je maar een kort verblijf hebt. Deze is namelijk makkelijker aan te vragen en voldoet prima wanneer je een korte (taal)cursus in Australië wilt volgen. Een fijne bijkomstigheid is dat dit korte visum (de eVisitor) goedkoop is en gewoon via internet aan te vragen is, visum Australië direct aanvragen!

Working Holiday Visum

Wanneer je langer dan drie maanden in Australië wilt blijven kun je het beste een Working Holiday Visum aanvragen. Hiermee kun je een jaar in het land verblijven en mag je ook werken! Er zitten wel een aantal voorwaarden aan dit visum verbonden. Zo moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn en de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben. Ook moet je paspoort geldig zijn voor de gehele duur van je reis en moet je over meer dan €3000 aan reisgeld beschikken. Tijdens dit jaar in Australië mag je gewoon werken, maar wel maar maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever. Ook mag je hiervan maximaal 4 maanden studeren. Kortom, dit visum is geschikt voor als jij een taalcursus of studie wilt doen van 4 maanden of korter en daarna wilt rondreizen in Australië, of wanneer je gewoon een te gekke rondreis wilt maken! De kosten van dit Working Holiday Visum bedragen ongeveer $365,-. 


Studentenvisum

Wanneer je een lange, intensieve Engelse cursus wilt volgen in Australië moet je het ELICOS visum aanvragen. Dit staat voor English Language Intensive Course for Overseas Students. Deze kun je opvragen wanneer je aanvraag bij de taalschool in Australië is goed gekeurd en je dus officieel bent toegelaten tot een intensieve taalcursus. Het ELICOS visum zorgt ervoor dat jij de gehele duur van je cursus in Australie mag verblijven, ook wanneer je tussendoor nog vakantie neemt (hier zit wel een maximum aan verbonden). Je mag als je in bezit bent van dit visum ook 20 uur per week werken naast jouw taalcursus. Dit ELICOS visum kost rond de $500,-.

Als je echt een opleiding wilt doen in Australië, zijn er nog verschillende studentenvisa. Bijvoorbeeld het Higher Education Sector Visa of Postgraduate Research Sector Visa wanneer je een bachelor, master of graduate diploma wilt halen in Australië. Er zijn echter nog meer mogelijkheden afhankelijk van de opleiding en het niveau daarvan. Wil je weten welk studentenvisum jij nodig hebt? Neem dan nog even een kijkje op deze site of vraag het aan één van onze studieadviseurs. Deze studentenvisa zijn ook vaak rond de $500,-, maar daarmee kun je dan de hele duur van je studie in Australië verblijven! Ook met een studentenvisum kun je nog 20 uur per week werken naast je studie.