De ervaring van Eline bij Shane Global Londen

Ik ben halverwege het jaar gestopt met mijn studie, waardoor ik tijd had om een taalcursus Engels te volgen. Ik wilde graag een maandje 'op reis' maar wilde ook graag de tijd besteden aan iets nuttigs. Een taalcursus leek mij heel erg leuk, vooral omdat je ook andere studenten leert kennen en het nooit verkeerd is om je Engels wat bij te spijkeren. Vooral ook omdat ik volgend jaar weer ga studeren, psychologie, en veel in het Engels les gegeven zal worden. Ik heb voor Londen gekozen omdat het mij leuk leek om een nieuwe stad te bezoeken. Ik was er zelf wel eerder geweest, maar toen waren de Olympische Spelen er waardoor ik veel van de stad niet heb meegekregen. Daarbij is Engels leren in Engeland natuurlijk de beste manier om het echt goed te leren!

 

Ik heb op de taalschool leuke mensen leren kennen en de sfeer in de school was erg goed. Leuke leraren, een gezellige kantine en een perfecte locatie! De school zelf is niet groot en omdat ik in het laagseizoen de taalcursus volgde, was er voor mij geen klas met het juiste niveau. Dit pakte de taalschool goed op door mij gratis privélessen aan te bieden. Deze waren echt super, maar het was wel jammer dat ik hierdoor niet meer met andere studenten in een klas zat.

Wat ik heb ontdekt in Engeland, is dat je in Nederland erg goed Engels leert. Ik heb zelf VWO gedaan en Engels was niet echt mijn sterkste vak, maar eenmaal in Londen merkte ik dat ik beter Engels sprak dan de Franse, Italiaanse, Colombiaans en Koreaanse studenten. Ik zou deze school daarom ook niet perse aanraden in het laagseizoen, omdat ze in deze periode niet alle niveaus aanbieden.

Alles aan Londen was geweldig! Het leuke aan de stad is, is dat er zoveel te zien is en dat alles anders is. Zodra je uit de metro stapt, ontdek je telkens weer een heel ander Londen. Covent Garden, Camden Market, Notting Hill, Oxford Street, de vele musea en de parken. Ik heb er enorm van genoten en je verveelt je nooit!
Elke week organiseert de taalschool een activiteit. Heel leuk, omdat je zo de andere studenten goed leert kennen. Ik ben met de school naar Summerset House en naar Camden Market geweest. Leuke dagen waren dit, die eindigden in de pub of ergens bij iemand thuis.

 

Op de website van Study-Globe kon ik weinig informatie vinden over prijzen en dergelijke waardoor ik in eerste instantie de site weg klikte. Achteraf bleek dit juist het grote voordeel van Study-Globe te zijn omdat je via de offerte meteen persoonlijk advies krijgt. Vanaf het begin ben ik al blij geweest met het contact met Study-Globe. Ik kreeg snel antwoord op mijn vragen en zij hadden het contact met de taalschool.

Ik zou absoluut een taalcursus naar het buitenland iedereen aanraden! Toen ik stopte met mijn studie raadden mijn ouders mij meteen aan om ergens naar toe te gaan, ervaring op te doen en nieuwe dingen te zien en te beleven in een ander land en een andere omgeving. In eerste instantie vond ik dit maar niks. Ik ben geen verlegen meisje, ik ben sportief en doe graag leuke dingen maar het idee om in mijn eentje er op uit te gaan leek mij niks. Saai, zonder mijn vrienden en mijn vriendje, ik zou iedereen alleen maar missen dacht ik. Uiteindelijk ben ik wel gegaan, niet zo lang, een maandje. Ik heb echt een super tijd gehad en baal nu enorm dat mijn vrije jaar alweer ten einde is en ik niet nog een andere reis kan maken. Ik zou graag nog naar Amerika gaan of Spaans leren in Madrid. Ik raad het dus zeker iedereen aan! En als je twijfelt: gewoon doen, maar niet te lang! Dan is de stap niet zo groot en zal je vanzelf ontdekken of het wel of niet bij je past!