De ervaring van Jenske bij ILAC Toronto 

Ik wil u van harte bedanken voor uw werk. Ik heb een fantastische tijd gehad in Toronto!


Toronto is echt een geweldige stad. Prachtig, zuiver en zulke aardige inwoners. Daarnaast is het erg leuk dat het een stad is met erg veel verschillende culturen. Wanneer je dus in de metro zit, dan hoor je echt niet alleen Engels, maar ook Spaans, Portugees, Japans, noem maar op. Bovendien is in Toronto zo veel te beleven en te zien. Ik ga zeker nog een keer terug.

ILAC was ook erg goed! Helaas was er iets mis gegaan bij mijn indeling op de eerste dag, maar dat is het enige wat is mis gegaan. Bovendien was ik de enige waarbij het fout was gegaan. Ik kan begrijpen dat met zo veel nieuwe studenten iedere week er iets fout kan gaan. Maar de leraar was erg goed en ik heb erg veel geleerd tijdens mijn drie weken.
Ik heb drie weken lang de Advanced Business English Class gevolgd en ik heb echt enorm veel geleerd. Mijn docent had erg veel verstand van business, dus dat was erg fijn. De onderwerpen zijn namelijk uitsluitend business gerelateerd en ook de toets is gebaseerd op onderdelen uit het bedrijfsleven (het leesgedeelte waren business teksten, het luistergedeelte ging ook over het bedrijfsleven en tot slot moesten er twee teksten geschreven worden: een zakelijke e-mail en een business report). Er waren ook een paar 30+'ers die dit vanuit hun werk deden. Dus dat wil ook wel echt zeggen dat je in het bedrijfsleven er wel echt baat bij hebt bij deze lessen. 
Om de woensdag kregen we een examen (deze heb ik er dus maar één gehad) en om de vrijdag als we geen examen hadden, gaf iedereen een business gerelateerde presentatie (deze heb ik dus twee gegeven). Het was erg leerzaam om deze presentaties te geven, omdat je zo je speaking vaardigheden kan verbeteren en omdat je bezig bent met een business onderwerp. Mijn certificaat is dus vooral gebaseerd op de eerste twee weken, aangezien één examen en één presentatie samen worden genomen.
Hoewel je normaal gesproken in vier weken een level omhoog gaat, ben ik zelfs in deze twee à drie weken een level omhoog gegaan. Mijn Engels is dus echt verbeterd. Dus ILAC kan ik echt aanraden. Het is echt een erg goede opleiding!

Met mijn accommodatie heb ik meer dan geluk gehad. Mijn homestay familie was een Italiaans gezin welke bestond uit: Allegra (de moeder) en Claudia (de dochter). Ze waren echt eerlijk waar geweldig. Aangezien het een Italiaans gezin was, was het eten er erg goed. Iedere ochtend zorgde ik zelf voor mijn ontbijtje. Voor de lunch kreeg ik een zakje mee met daarin mijn lunch, welke ook erg lekker was. Het avondeten was altijd wat anders en smaakte super goed. Ik heb bijna altijd bij mijn homestay familie gegeten, aangezien het iedere keer zo lekker, maar ook erg gezellig was. Allegra vraagt aan iedere student die ze in huis heeft of hij/zij iets niet lust en houdt daar ook altijd rekening mee. Allegra is zo'n lieve en zorgzame vrouw, super! Ze staat dan ook in ILAC in de top 20 van homestay families. Bovendien gaven Allegra en Claudia me ook goede tips voor dingen die ik kon gaan bezoeken. Het huis was oud, maar comfortabel en de katten waren erg lief. Dus ik kan zeggen over de accommodatie: meer dan geslaagd!

Mijn ervaring is dat ik veel geleerd heb van het samen eten met mijn homestay familie: Engels moeten spreken en luisteren, informatie over Toronto, informatie over Italië en we hebben het veel gehad over elkaars verschillende culturen. Dus een goede homestay familie is wel echt belangrijk. Ik ben hen heel erg dankbaar. Ze hebben mijn tijd in Toronto alleen maar beter gemaakt en ervoor gezorgd dat ik me op mijn gemak voelde. Allegra en Claudia zijn speciaal voor mij. Dus voor mij was het meer dan geslaagd!


Verder was de transport van en naar het vliegveld goed geregeld. Toen ik arriveerde op het vliegveld in Toronto heb ik wel even moeten wachten op de taxi, maar dat was niet zo erg. Ik begreep dat ze namelijk eerst nog andere studenten naar het vliegveld moest brengen. Deze studenten moesten hun terugvlucht naar huis halen, dus dat had natuurlijk voorrang. Van ILAC kreeg ik te horen hoe laat ik zou worden opgehaald voor mijn terugvlucht. Ik was op tijd op het vliegveld voor mijn terugvlucht naar Nederland.


Tot slot, hoewel er binnen ILAC wel een paar andere Nederlanders waren (niet zo erg veel, maar wel rond de 10/15), ben ik voor het eerst een Nederlander tegen gekomen op het vliegveld voor mijn terugvlucht naar Nederland. Voor mij was dit erg positief. Doordat ik geen Nederlander ben tegengekomen, heb ik wel Engels moeten spreken en luisteren. Ook dit was erg leerzaam. Nogmaals bedankt voor al uw werk en dat u deze ervaring mede mogelijk heeft gemaakt. De ervaring was echt geweldig. Ik zal uw bedrijf dan ook zeker aanraden bij anderen.