De ervaring van Jessie bij LSF Montpellier

Na het vwo wil ik Frans gaan studeren en met deze taalcursus kon ik alvast wat oefenen. Daarnaast vond ik het ook leuk om op een zomerse bestemming nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb daarom gekozen voor Montpellier, een stad in het zuiden van Frankrijk.

 

Mijn ervaring is zeer positief. Bij de taalschool was het personeel erg vriendelijk en behulpzaam en ze spraken ook zeer goed Engels als het in het Frans nog wat lastig was. De lessen waren heel leuk en kleinschalig. De leraren behandelden de stof op een leuke manier waardoor het niet saai werd. Ze waren allemaal enthousiast over wat ze deden en dit werkte ook heel aanstekelijk.

 

Ik heb meegedaan aan een wijn- en tapasproeverij. Dit was erg leuk. We mochten 5 verschillende wijnen met bijpassende tapas proeven. Ook hebben we geleerd hoe we een wijn kunnen beoordelen en analyseren. Daarnaast heb ik meegedaan aan een soort kookles. Hier heb ik geleerd hoe ik crêpes kan maken, wat ook heel leuk was.

 

Study Globe heeft mijn verwachtingen zeker waargemaakt. Alles was goed geregeld en ik heb ook heel fijn contact gehad met de medewerkers, zowel voor, na als tijdens de reis. 

 

Een taalcursus is echt iedereen aan te raden. Je gaat erg vooruit in de taal die je kiest en daarnaast leer je heel veel mensen kennen uit landen over de hele wereld. Hierdoor leer je ook veel over andere culturen. Ik heb ontzettend veel leuke dingen meegemaakt en ik had deze ervaring zeker niet willen missen.