De ervaring van Lieve bij CIAL Lissabon

Ik ben een 49-jarige vrouw, en 17 jaar werkzaam als ecoloog/adviseur bij een wetenschappelijke instelling van de Vlaamse overheid. Meer dan 5 jaar geleden haalde ik een getuigschrift Portugees bij de avondschool, waar ik 6 jaar Portugees heb gestudeerd. Dit jaar ben ik opnieuw gestart in het vijfde jaar om de taal op te frissen. Een intensieve cursus in Portugal leek mij ideaal om er volledig weer in terug te komen. Ik heb gekozen voor Lissabon om praktische redenen. De stad is namelijk ideaal voor een kort verblijf en gemakkelijk bereikbaar vanuit Brussel. Daarnaast vind ik Lissabon een zeer aangename stad.

 

Ik heb een goede ervaring gehad bij CIAL Lissabon. Vooral de lerares in de voormiddag was zeer competent, met veel aandacht voor de juiste uitspraak. Verder waren er kleine klassen en was er voldoende pauze. Het handboek mag je mee naar huis nemen. Het huiswerk vond ik wel oké, hoewel je er soms toch een uur mee bezig was. Omdat ik een Intensieve cursus deed had ik in de namiddag nog les en zaten we maar met 4 in de klas. 


Tijdens mijn verblijf in Lissabon heb ik in een studentenappartement verbleven. De school lag op 10-15 minuten loopafstand van het appartement, in een aangename buurt. Het appartement was in orde, voorzien van alles wat je nodig hebt zoals lakens, (keuken)handdoeken en wc-papier. 

 

Lissabon geeft een verzorgde indruk en er is veel gerenoveerd aan de stad. Het museum Dos Azulejos was zeer indrukwekkend. Verder heb ik deelgenomen aan 3 van de 4 georganiseerde activiteiten. De eerste activiteit was de portoproeverij. Deze vond ik persoonlijk teleurstellend, maar omdat het de eerste dag was leerde ik wel veel leerlingen van andere klassen kennen. Het museumbezoek (Gulbenkian) en de stadswandeling waren goed. Beide werden door Miguel begeleid; hij had veel te vertellen en hij nam er de tijd voor. De taalschool betaalde de busrit en het museum, dus dat was zeker een pluspunt! 


Na de activiteiten bezochten we telkens een terrasje. Ideaal als je zonder reisgezelschap bent. Sowieso was gezelschap vinden nooit een probleem: studenten spreken af om samen te lunchen en ook na de activiteiten werd ik nog uitgenodigd om iets te gaan drinken, of avondeten, ondanks het feit dat ik heel wat ouder was dan de rest.

 

Study-Globe heeft altijd direct op mijn vragen geantwoord en alles goed georganiseerd. Ga zo door! Ik zal jullie organisatie aanbevelen aan mijn medestudenten van de avondschool.