De ervaring van Maurizia bij EC in New York

Afgelopen zomer ben ik via Study-Globe een maand naar New York geweest, waar ik een Semi-Intensive cursus heb gevolgd aan EC New York. Ik heb getwijfeld tussen meerdere steden, waaronder Los Angeles en San Francisco. Uiteindelijk heb ik voor New York gekozen omdat dit een bruisende stad is waar 24/7 iets te doen is. Ook is alles goed bereikbaar met het openbaar vervoer (ik vond de metro ideaal). Het was voor mij de eerste keer dat ik 'langere' tijd alleen weg was van huis, dus ik vond het belangrijk dat ik ergens terecht zou komen waar ik mij sowieso niet alleen zou voelen en vervelen.

 

Ik had deze geweldige ervaring nooit willen missen. Ik heb mensen uit heel veel verschillende landen ontmoet waar ik nog elke dag contact mee heb. Mijn klas was supergezellig en elke dag ging de groep wel iets samen doen. De docenten waren heel aardig, jong en gezellig. Er was veel afwisseling tijdens de lessen waardoor ik mij niet heb verveeld.


Er zijn 9 niveau's en door middel van een placement test werd je in een klas geplaatst. Als je vond dat je toch niet in de juiste klas zat, kon je een test maken om te kijken of je naar een ander niveau mocht ( wat ik zelf heb gedaan). De sfeer op de taalschool was erg goed; iedereen zit vaak samen in de pauzes en het personeel is erg vriendelijk. Ook bood de taalschool elke dag (voornamelijk gratis) activiteiten aan zoals een pizza-avond, yogalessen en filmavond, waar je veel mensen kunt leren kennen.

 

In de residentie zaten leerlingen van verschillende scholen, waardoor ik ook mensen heb ontmoet die niet bij mij op de taalschool zaten. De tijd is voorbij gevlogen en ik vond het heel jammer dat ik de stad en al mijn nieuwe vrienden moest verlaten. Het was een geweldige tijd en ik heb erg veel geleerd. Bedankt voor het regelen van alles en het goede contact!

 

Liefs,
Maurizia