De ervaring van Ralf in Bournemouth

Ik heb een taalcursus Engels gevolgd in Bournemouth en het was een heel fijne tijd. 

 

Als je vanuit het station van Bournemouth de straat oversteekt, loop je een grote supermarkt binnen (de ASDA) die 7 dagen per week open is. Zo'n 300 meter verderop ligt de accommodatie 'Dorchester House'. Dit gebouw kun je vergelijken met een aantal flatgebouwtjes. Op iedere verdieping zitten aparte ruimtes met 6 aparte slaapkamers inclusief eigen douche en wc. Aan het eind van de gang zit een gemeenschappelijke ruimte met keuken, eettafel en zitbank. Zeer compleet en verzorgd, en het gebouw wordt goed onderhouden en schoongemaakt.

 

Van de accommodatie naar de school is ongeveer 20 minuten lopen. Ik was op zondagmiddag aangekomen in Bournemouth en de volgende dag begon het op school met een toets, waarmee je niveau wordt vastgesteld. De lessen vinden plaats met maximaal 16 personen, in blokken van 1,5 uur. Ik had zelf 4 blokken per dag van 4 verschillende leraren. In de ochtend lag de nadruk op grammatica en de middag op algemene onderwerpen zoals actueel nieuws, geschiedenis en de omgeving van Bournemouth.

 

De medestudenten kwamen vanuit heel de wereld, zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Slovakia, Duitsland maar ook uit Dubai. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan opdrachten die je samen met je medestudenten moet bespreken, zodat je wordt gedwongen Engels te praten. De school organiseert na de lessen ook activiteiten om je Engels te stimuleren zoals een filmavond of pub night.

 

Ik kan iedereen deze cursus aanraden. De accommodatie is goed en van de cursus leer je altijd heel veel. Bovendien leer je heel veel internationale mensen kennen en iedereen vindt het leuk om na school iets met elkaar te doen, zoals chillen op het strand, uitgaan, samen eten etc. Wat ik wel heb gemist is business Engels. Maar verder ben ik op alle fronten gegroeid.