De ervaring van Riet en Molle in St. Julians, Malta

Hallo, wij zijn Riet en Molle en zijn beiden 60+ers. In plaats van dat wij achter de geraniums zitten, leiden we beide nog een erg actief leven. Molle is zelfs voorzitter van een internationale beroepsvereniging. Hier moet hij regelmatig zittingen voor leiden en dit gebeurt vaak in het Engels. Om deze reden hebben wij gekozen om een Engelse cursus in Malta te volgen!

Een cursus in Malta was voor ons iets voordeliger dan een cursus in Londen (inclusief accommodatie), maar het is natuurlijk ook een prachtige bestemming! Wij hebben onze cursus gevolgd aan EC St. Julians, waar we erg tevreden over waren. Het was goed onderwijs en we hebben veel geleerd. Qua accommodatie zouden we de volgende keer iets anders kiezen, we zaten in een prima appartement, maar wel in een érg druk gedeelte in St. Julians. Dit is voor de jongelui in Malta natuurlijk fantastisch, maar wij zouden graag iets rustiger verblijven.

Naast de Engelse lessen hebben we ook deelgenomen aan een gezamenlijk diner en dat was heerlijk. Daarnaast hebben we een excursie gedaan naar Gozo. Deze was ook perfect georganiseerd, alleen hadden we die dag wel erg regenachtig weer helaas. Verder hebben we ook zelf het eiland verkend en veel moois gezien. Vooral de kathedraal in Valletta is ons bijgebleven, deze was heel bijzonder en indrukwekkend.

Onze ervaring met Study-Globe was prima, alles was goed geregeld en we hebben het tijdens onze reis prima naar ons zin gehad! Wij hebben jullie zelfs al aangeraden aan een Duits stel dat we hebben ontmoet op de boot van Malta naar Gozo. Ook anderen zou ik aanraden een taalcursus in het buitenland te volgen!