De ervaring van Sharon bij AM Language Studio (vakantiecursus Malta Basic)

 

Ik ben Sharon Groenenberg en ik ben 16 jaar oud. Samen met mijn vriendin (als twee vijftienjarige meisjes) heb ik afgelopen zomer een taalreis in Malta gedaan om mijn Engels te verbeteren. Hierbij heb ik gekozen voor de vakantiecursus Malta Basic met allerlei activiteiten. Om Engels te leren heb je natuurlijk ontzettend veel keuze voor de bestemming waar je heen wilt. Ik heb voor Malta gekozen omdat het maar drie uurtjes vliegen is voor een ontzettend leuk en knus eiland met heel mooi weer.

 

Eenmaal aangekomen, ging ik samen met mijn vriendin naar een gastgezin. Meteen de eerste avond hadden wij al een leuke activiteit en kon je de groep al een beetje leren kennen. We hadden een grote groep. Deze groep werd bij alle activiteiten begeleid door twee enthousiaste begeleiders. Van maandag tot en met vrijdag gingen wij in de ochtend naar school. Op school viel mij op dat de leraren en leraressen erg jong waren, wat het juist leuk maakte omdat zij van onze tijd zijn. De school was erg mooi en groot. Als de lessen klaar waren, verzamelden wij in een kleine binnentuin en vanuit daar gingen we met de groep weer leuke dingen doen. Vaak gingen we bijvoorbeeld naar het strand of naar de beachclub. Soms bezochten we ook wat culturele stadjes. De activiteiten zelf waren veel leuker dan ik had verwacht. In de avonden hadden we vaak feestjes. Een van mijn favoriete feesten was: ‘The foamparty’. Dit is gewoon een feest maar dan met schuim. In de weekenden gingen we naar het strand, altijd fijn met zulk warm weer. Doordeweeks in de middag gingen we, zoals ik al zei, vaak naar de beachclub. Maar soms gingen we ook met de boot bijvoorbeeld naar het eilandje Comino, waar de zee super mooi, blauw en helder is!

 

Kortom: dit was de vakantie van mijn leven! Mijn Engels is verbeterd, ik heb veel buitenlandse contacten opgedaan en heb gewoon volop genoten. Wat ik nog het leukste vond, is dat ze bij alle activiteiten aan de details hebben gedacht. Bijvoorbeeld de ‘hop-on, hop-off bussen’. Hier werden wij bijna iedere avond mee vervoerd naar leuke feestjes, bowlen, poolnight en andere leuke dingen. Ik zou deze reis aan iedereen aan willen raden omdat het gewoon een levenservaring is.

Study-Globe heeft mijn verwachtingen helemaal waar gemaakt. Het was echt een reis om nooit te vergeten!

Zomercursus_op_malta_ochtend 

Vijf uur ’s ochtends opstaan voor de zonsopgang is de moeite waard!

taalcursus_op_malta_comino

Het ontzettend mooi, heldere en blauwe water in Comino.

Taalcursus_malta_met_vriendinnen

Met een paar vriendinnen op school, in de binnentuin waar we verzamelden met de groep. Natuurlijk met allerlei verschillende nationaliteiten.

foam_party_zomercursus_malta

Deze foto is genomen op ‘The foamparty’ zoals te zien is aan het schuim op de achtergrond.